Ιστορία

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινάει από τον παππού της οικογένειας Πέτρο Τρίμπαλη. Ο ίδιος ξεκίνησε το 1930 ώς υπάλληλος σε κοσμηματοπωλέιο στο Κολωνάκι, που ήταν στην ιδιοκτησία του πατέρα του γνωστού ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Καθώς έγινε γνωστή η καλλιτεχνική του φλέβα, συνέχισε την πορεία του ζωγραφίζοντας σκηνικά θεάτρου και φτιάχνοντας δικό του εργαστήριο κοσμημάτων δίπλα στο πατρικό του σπίτι.

Αργότερα ο γνωστός βιομήχανος χειροποίητων επίπλων, Σαρίδης Ελευθέριος τον ζητάει στο εργοστάσιο του, οπου εκεί ο Πέτρος αναλαμβάνει εξολοκλήρου τα μπρούτζινα εξαρτήματα ενώ ήδη έχει και την δική του βιοτεχνία με μπρούτζινες χειροποίητες κατασκευες στην Καλλιθέα. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του επίπλου και εδραίωσε την τέχνη του μπρούτζου σε ποικίλης μορφής δημιουργίες.

Όμως η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν περιορίστηκε στο έπιπλο και σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε στη διακόσμηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου κατασκευάζοντας αντικείμενα από μπρούτζο όπως φωτιστικά, απλίκες, πόμολα, και μεταλλικά έπιπλα προσαρμοσμένα σε κάθε γούστο και προτίμηση τα οποία προώθησε στο νέο του υποκατάστημα στο Κολωνάκι.

Την δεκαετία του ’70 ο Πέτρος μεταλαμπαδεύει στον υιό του Χαρίλαο τα μυστικά της  τέχνης του και δημιουργεί έναν άξιο αντικαταστάτη του στο χώρο. Μετά το τέλος του δικτατορικού καθεστώτος ο κλάδος ανέκαμψε υπό το φώς της δημοκρατίας και ο γιος του ο Χάρης γνώριζε πλέον πολύ καλά την δουλειά ώστε να την αναπτύξει, επεκτείνοντας τις δυνατότητες και στην ειδική κατασκευή, επιδιώκοντας και πραγματοποιώντας συνεργασίες με επώνυμους αρχιτέκτονες και μηχανικούς.

Ως έμπειρος και καταξιωμένος τεχνίτης στο χώρο του επίπλου, της διακόσμησης αλλά πλέον και της ειδικής κατασκευής, έβαλε και εκείνος την “υπογραφή” του σε αξιόλογα έργα που κοσμούν ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα απο αυτο το ευγενές ημιπολύτιμο μέταλλο. Η ποιότητα και η φινέτσα στις δημιουργίες του, είναι πάντα η προτεραιότητα του.

Από το 2008 η εταιρεία έχει επίσημα μεταβιβαστεί και μετονομαστεί Αφοί Τρίμπαλη Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο “Handmade metal creations”.

Ο Πέτρος και Αλκιβιάδης Τρίμπαλης στηρίζονται στην πολυετή εμπειρία της εταιρείας καθώς έχουν μεγαλώσει μέσα σε αυτή. Εκείνοι συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά την ποιότητα, σεβόμενοι την ιστορία τους και ήδη έχουν χαράξει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη στο ξεκίνημά τους.

Η οικογένεια πλέον αξιοποιεί την πολυετή πείρα της και αναλαμβάνει ειδικές κατασκευές από μπρούτζο, χαλκό, σίδηρο, αλουμίνιο και ανοξείδωτο (inox), προσαρμοσμένες στις δικές σας απαιτήσεις.